Tippek a személyes fejlődéshez

Sok ember kezd bele a személyes fejlődésbe, és közben azon gondolkodik, hogyan tud egyénként fejlődni. Amikor a személyes fejlődésről van szó, sokan azt gondolják, hogy túl nehéz ezt elkezdeni. Ez csak akkor igaz, ha nem vagy megfelelően képzett, és azt sem tudod miként is kezdj bele. Most olyan tippeket fogsz kapni, amelyben csak annyit veszel észre, hogy már el is kezdted a személyes fejlődést! 

Amikor megpróbálod elérni a céljaidat és fejleszteni magad, fontos, hogy holisztikusan, azaz egész emberként tekints magadra. Emberi lényként fizikai testből, valamint elméből állsz. Ha a tested egészségtelen, beteg vagy stresszes, akkor valószínűleg az elméd is romlott és egészségtelen. Azzal, hogy törekszel a fittségre és a fizikai egészségre, hozzájárulsz a mentális boldogságodhoz.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy írd le mindazt, amit szeretsz magadban. A depressziós embereknél néha azért alakul ki olyan erőteljes, negatív kép önmagukról, mert csak azt látják, ami nem tetszik nekik. Ha leírsz egy listát arról, hogy mit szeretsz magadban, az segíthet abban, hogy más, pozitívabb fényben lásd magad.

Próbáld ki a megerősítések használatával, hogy lásd magadban, milyen nagyszerű vagy valójában. Az olyan mondatok ismételgetése, mint "erős vagyok", "hiszek magamban", "egészséges vagyok" stb. valóban segíthet abban, hogy jobban érezd magad azzal kapcsolatban, hogy milyen embernek érzed magad. Ez valóban segít növelni az önértékelésedet és a személyes erődet, hogy elérd a céljaidat.

Próbálj meg többet elvégezni korábban, ha kialakítasz egy reggeli rutint, és azt követed, amíg mindent el nem végzel. Ezek a korábbi tervek sokkal jobb napkezdést, valamint nagyobb boldogságérzetet és sikerélményt is biztosíthatnak számodra. Napi céljaidat úgy érheted el, ha a reggeleket az előnyödre fordítod.

Próbáld meg felkészülten rögzíteni az ötleteidet, bárhol is vagy. Vigyél magaddal jegyzetfüzetet vagy naplót, vagy akár a mobiltelefonodra is készíthetsz jegyzeteket. Így mindig képes leszel leírni a gondolataidat, és ezeket később, amikor már nagyobb szabadságod lesz a cselekvésre, megvalósíthatod.

Tanulmányozd a szöveged tárgymutatóját! A tartalomjegyzékek azért készültek, hogy a könyv tartalmát kéznél legyen. Bölcsen használva és nem csak gyors hivatkozások az oldalszámokra. Kész listák azokról az információkról, amelyeket meg kell tanulnod. Nézd át gyakran a szövegek tartalomjegyzékét, hogy lásd, úgy haladsz-e, ahogyan kellene.

Vegyél részt egy olyan társadalmi vagy környezeti ügyben, amely nagyobb, mint te magad. Legyen szó missziós kirándulásról, éjszakai menedékhelyen való szolgálatról vagy hátrányos helyzetű gyerekek számára szervezett játékok vezetéséről, biztos, hogy új és pozitív módszereket tanulsz, amelyekkel fejlesztheted magad és mások szolgálatának szeretetét.

A kommunikáció kulcsfontosságú az egészséges élet és a kapcsolatok fenntartásában. A kommunikáció egyik legjobb formája a másoknak való bókolás. Túl gyakran találjuk magunkat a következő vitában vagy pletykakörben. Próbálj ki valami újat a változatosság kedvéért. Tervezd meg, hogy bókokat osztogatsz, naponta számontartod, és meglátod, hová vezet ez.

Az önsegítő siker egyik legfontosabb tippje, hogy kis célok kiválasztásával kezdjük. Bármelyik életterületeden is próbálsz javítani, sokkal nehezebb lesz, ha megpróbálod fejjel lefelé kezelni a problémát. Inkább kezdj el olyan kis célokat kitűzni, amelyeket könnyen el tudsz érni, és ez motiválni fog a folytatásra.

Most, hogy már van egy jó elképzelésed arról, hogy mit kell tenned annak érdekében, hogy elérd azt a személyes fejlődést, amit szeretnél, el kell kezdened stratégiákat kialakítani a siker érdekében. Az ebben a cikkben szereplő információk jók, de csak akkor, ha megvalósítod őket a mindennapi életedben, ha ezt megteszed, akkor a siker biztos, hogy követni fog.