Egyszerű megoldások a vízvezeték-problémákra

Ha valaha egyszerű professzionális vízvezeték-szerelőt bérelte fel, akkor tudja, milyen drága és bosszantó lehet a tapasztalat. Ha szeretne egy kis pénzt megtakarítani azzal, hogy megtanulja, hogyan oldja meg saját vízvezeték-problémáit, olvassa el tovább. Ez a cikk megismeri a vízvezeték-javításhoz szükséges ismereteket.

A merev rézet sok házban használják a fő vízvezetékekhez. A merev réz nem hajlítható, ezért az illesztéseket és a pólókat meg kell forrasztani. Forrasztáskor mindkét felületre mindig folyasztást (más néven forrasztópasztát) kell felvinni. A fluxus késlelteti az oxidációt, amikor a réz hevül. Rézcsukló izzadásakor mindig használjon ólommentes vagy majdnem ólommentes forrasztást.

Rendszeresen ellenőrizze a kemence szűrőit. Ha ezeket a szűrőket nemrégiben nem tisztították vagy cserélték, eltömődhetnek. Ez befolyásolja a kemence hatékonyságát, azaz télen a hőszükséglet nem elegendő. Tegye meg ezt az egyszerű lépést, mihelyt az időjárás meghűl.

Vízvezeték-projekt elindításakor, amelyet a csövekben lévő hangos zaj okoz, először ürítse ki a csöveket. Ez egyszerűen javíthat egy másik bölcs pazarló hatalmas munkát. Csak zárja be a fő vízvezetéket, és nyissa ki a ház egész felületét. Miután a víz megállt, kapcsolja be a vizet a fő forrásból, és ellenőrizze, hogy megszűnik-e a zaj.

Ha a mosogatója rozsdás vizet bocsát ki, és nem üríti ki, akkor ez valószínűleg a csövekbe felhalmozódott biológiai szennyeződés és zsír miatt. A csatornákat szakszerűen tisztítani kell, lehetővé téve a csatornák maximális áramlását. A csatornának teljesen nyitottnak kell lennie.

Kipróbálta-e a cső javítását csak az üzletben vásárolt javítókészletekkel, hogy a vízvezetéknek ez a része továbbra is szivárogjon? A sérült cső cseréje tartósabb megoldás, mint a foltozás. Először zárja le a fő vízszelepet, és engedje le a vizet a sérült szakaszból. Vágja ki a rézcső sérült szakaszát, és hagyjon körülbelül egy hüvelyk extra csövet a sérült terület mindkét oldalán. Távolítsa el a korróziót a csövek belsejéből drótkefével. Vigyen fel fluxust a cserecsőre és a fennmaradó csőre. Csúsztassa a helyére a cserecső darabját a csatlakozókkal. Vigyen fel a forrasztást az illesztés körül, és használjon propán zseblámpát a helyettesítő szakasz forrasztásához.

Ha a víz menti az egyik mosogatóról a másikra, az azért van, mert a vezetékek össze vannak kötve. Az egyik eszköz elágazási vonalának része lehet magasabb, mint egy másiknál, de valószínűleg van egy eltömődés is a két eszközt összekötő elágazási vonalon. Ezt az eltömődést meg kell tisztítani.

Mint láthatja, a professzionális vízvezeték-szerelők felvétele általában felesleges és költséges dolog, összehasonlítva a probléma megoldásával. Legközelebb, amikor a vízvezeték-szerelést javításra szorul, próbálja meg elkészíteni ezt a cikket, és próbálja meg megoldani. Lehet, hogy meglepte, milyen egyszerű ezt megtenni!