Személyes fejlődési segítségre van szükséged? Nézd meg ezeket a mutatókat

 

Amikor nehéz idők jönnek, nagy a kísértés, hogy visszatérjünk a régi viselkedésmódokhoz és megküzdési készségekhez, amelyek nem feltétlenül tesznek nekünk jót. A személyiségfejlesztés egy folyamatos folyamat, amelynek során új módszereket tanulunk meg, hogy megbirkózzunk vele, és erőt és békét hozzunk az életünkbe. A következő tippek segíthetnek elindulni az úton.

 

Ahhoz, hogy fejleszteni tudd magad, először is fel kell mérned a problémát. Ahhoz, hogy bármit is megjavíthass, fel kell fedezned, mi az, ami elromlott. Tölts tizenöt percet mély gondolkodással, csendben. Próbálj meg visszaemlékezni az életedben minden olyan alkalomra, amikor fájdalommal vagy elutasítással szembesültél. Ha megvan ez a lista, emlékeztesd magad arra, hogy a múlt nem határoz meg téged. Engedd el a múltbéli bűntudatodat. Végül pedig próbálj meg minden lehetséges tanulságot levonni a múltbeli kudarcaidból, hogy ne ismételd meg azokat.

 

Próbálj meg többet elvégezni korábban, hozz létre egy reggeli rutint, és kövesd azt, amíg mindent be nem fejezel. Ezek a korábbi tervek sokkal jobb napkezdést, valamint nagyobb boldogság- és sikerérzetet is biztosíthatnak. Napi céljaidat úgy érheted el, ha a reggeli teendőket a saját előnyödre használod.

 

Tűzz ki most egy új személyes célt: tegyél meg valamit, ami megijeszt a közeljövőben. Ennek nem kell hatalmas dolognak lennie, tehát ne aggódj amiatt, hogy egyik napról a másikra leküzdőd az életre szóló félelmedet a pókoktól. Egyszerűen csak válassz egy kis kockázatot, tervezz meg egy időpontot, és vállald el, amikor alkalom adódik rá. Lehet, hogy a bátorságod kifizetődik!

 

Mindig legyél abban a helyzetben, hogy feljegyezd az ötleteidet, függetlenül attól, hogy hol vagy. Vigyél magaddal papírt és tollat. Írd le részletesen a gondolataidat, és mindenképpen ültesd át a gyakorlatba.

 

Próbáld megőrizni a motivációdat, amikor a céljaid eléréséről van szó. Magabiztosnak kell maradnod, és hinned kell magadban. Arra is ügyelj, hogy a feladatra összpontosíts. Ha ez segít, próbáld meg leírni, hogy milyen irányba kell haladnod a kitűzött célok eléréséhez.

 

Tanuld meg megtalálni az egyensúlyt a lendület és az óvatosság között. Csiszold azt a képességed, hogy felmérd az eléd kerülő lehetőségekkel járó kockázatokat, majd kérdezd meg magadtól, hogy mennyire akarod a jutalmat. Nincs öröm némi kockázat nélkül, de nem minden jutalom éri meg. Spórolj időt és energiát arra, ami a legfontosabb számodra.

 

Készíts egy listát a legerősebb tulajdonságaidról és a legkívánatosabb tulajdonságaidról, majd válassz ki egyet, és fejleszd azt, amennyire csak lehet. Szívesen tanítasz másokat új készségek elsajátítására? Fontold meg, hogy nem kreditpontos tanfolyamokon vegyél részt, vagy vegyél részt olyan szemináriumokon, amelyek megtaníthatnak hogyan válhatsz hatékonyabb vezetővé és kommunikátorrá.

 

Tűzz ki magad elé egy olyan célt, hogy hetente tíz embernek osztogass egy bókot. Ezek az emberek lehetnek olyanok, akikkel együtt dolgozol, vagy családtagjaid, de lehet egy vadidegen is az utcán, a boltban vagy a buszon. Végül úgy fogod találni, hogy ez már második természeteddé válik; ez arra kényszerít, hogy szinte bárkiben megkeresd a pozitív tulajdonságokat.

 

Koncentrálj arra, hogy egyszerre csak egy napot vészelj át. Néha a legelején, amikor megpróbálunk leszokni egy rossz szokásról vagy jobb viselkedést megvalósítani, még kisebb időbeli lépésekben kell gondolkodnunk. Nagyon kevés ember képes egyszerre nagy változásokat véghez vinni, és százszázalékos sikerrel járni.

 

A boldogság és a béke olyan lelkiállapot, amelyet mindenki szeretne megélni, de a régmúltból származó megküzdési mechanizmusok nem biztos, hogy hozzák meg a vágyott lelkiállapotot. Önmagad fejlesztése olyan utakon keresztül, mint az érzékeid és az intuíciód, lehetővé teszi a mélyebb önismeretet és az általad keresett békés lelkiállapotot.