Tippek a webdizájnba lépő emberek számára

Ha úgy gondolja, hogy az összes webhely hasonló, akkor töltsön néhány órát az interneten szörfözéssel, és hasonlítsa össze a népszerű webhelyeket, mint a Facebook, a kisebb webhelyekkel. Az ezen webhelyek közötti könnyen észrevehető különbségeknek fel kell tüntetniük, hogy a webdesign fontos. Olvassa tovább, hogy többet megtudjon a weboldal kialakításáról és a legjobb technikákról.

Ha webhelyet tervez, akkor ellenőrizze, hogy a beírt kódnak érvényes HTML + CSS van-e. Bár a legtöbb böngésző értelmezheti az érvénytelen kódot, helyesen vagy helytelenül jeleníthető meg. Az érvényes kód a modern böngészőkben a legtöbbször ugyanúgy jelenik meg. A HTML-kód érvényességét HTML-érvényesítővel ellenőrizheti.

A JavaScript használatával egyéni betűtípust szerepeltethet weboldalain. Az olyan könyvtárak, mint a Typekit és a Google Web Fonts, megkönnyítik az ezoterikus betűkészletek weboldalon történő felvételét, még akkor is, ha a legtöbb látogató nem rendelkezik ezekkel a betűkészletekkel a számítógépükön. Úgy működik, hogy magát a betűtípust beágyazza a JavaScript-be, így az ügyfél képes dekódolni azt menet közben.

Gyakran olvassa át a különféle fórumokat és webhelyeket, hogy többet megtudjon a webdesignról. A gyors online keresés segít sok remek információ megtalálását.

A keretet a 90-es évek óta nem használták a weboldalakon. Noha a kereteknek már a webes tervezés elején fontosak voltak, sok hibának volt. A keretek használata megnehezíti a nézőket, hogy könyvjelzőket készítsen az Ön webhelyére, és megkönnyítheti a görgetést. Sokkal könnyebb módszerek vannak a felhasználók számára az áramlás biztosításához a webhelyen.

Használjon leíró címet. Számos webhelytulajdonos elfelejti elnevezni oldalát, vagy elnevezni valami általános, például a "Welcome page" oldalt. A keresőmotorok a címek leírását használják rangsorolásukban, tehát ügyeljen arra, hogy a lehető legelemesebb legyen, anélkül, hogy a fedélzetre menne. Győződjön meg arról, hogy használható-e a nézők és a keresőmotorok számára.

Tesztelje webhelyét, mielőtt az életbe lép. Semmi sem rosszabb, mint az új webhely elindítása, és hibák vagy más problémák miatt azonnal le kell vennie azt. Szerezzen egy olyan csoportot emberekkel, akik különféle böngészőket és számítógépes platformokat használnak, és kérje meg őket, hogy használják az Ön webhelyének béta verzióját, írva le minden esetleges problémát.

Ha azt akarja, hogy webhelye jobban láthatóvá váljon az online felhasználók számára, meg kell tanulnia minden oldal megfelelő metacímkéinek használatát. A minőségi metacímkék segítenek a keresőmotorokban az érdeklődőket az Ön webhelyének irányába mutatni. Ha olyan metacímkéket használ, amelyek nem felelnek meg az Ön tartalmának vagy a célközönségnek, ne számítson sok látogatóra.

Minél többet megismer és gyakorol webfejlesztést, annál könnyebbé válik a folyamat. Tehát tanulja meg az alapokat, majd hozzon létre néhány egyszerű weboldalt HTML segítségével a megértés megerősítése érdekében. Sok órát igényel a gyakorlat, így minél hamarabb indul, annál jobb lesz.

A felbukkanó hirdetések használata biztos módja az ügyfelek kikapcsolásának. A jól elhelyezett hirdetések jövedelmet generálhatnak webhelyén, de a felbukkanó ablakok csak bosszantják a látogatókat. Az emberek nem akarnak azonnal meglátogatni vagy kattintani. Nincs szüksége előugró ablakokra; csak tartsa egyszerűen a hirdetéseket.

A jó weboldal megtervezésének része a legjobb webhelytároló csomag megtalálása. Olyan csomagot szeretne, amely bőséges lemezterületet, sávszélességet, e-mail fiókokat és hasonlókat kínál. Ha nem talál megfelelő webhely-gazdagépet a projektjéhez, akkor ne indítsa el a projektet. Tartsa addig, amíg meg nem találja a prémium gazdagépet.

Lehet, hogy nem jön fel a következő nagy dolog az interneten. A millióból csak egy webhely élvez ilyenfajta sikert. Vegye figyelembe azonban a valóságban, hogy a legtöbb webhelyet nem az internet világ hatalmas vezetői építik, és hogy az egyszerűbb programok megfelelő és teljes lefedettséget nyújtanak a saját webhelyedhez. Vedd át a szerzett ismereteket, és itt alkalmazhatod azokat a nagyszerű új webhelyedre.